VERTEBRA Online trening

VERTEBRA Online trening originalna je usluga koja vam pruža mogućnost da vježbate uz našu podršku gdje god se nalazili. Putem ove usluge dostupni su vam naši individualni programi i vježbe koje provodimo i u našem centru s našim klijentima. 

Svi programi su u potpunosti individualizirani i pripremaju se tek nakon  inicijalne dijagnostike.

Sve vježbe se šalju na vaš email u video formatu sa točnim rasporedom po danima uz dodatne upute.

Bilo kada i bilo gdje

Personalizirani program

VIDEO vježbe

Podrška i komunikacija

Mjesečni ONLINE program treninga = 500 HRK

Namijenjeno djeci, sportašima i rekreativcima!

Popuni podatke i započni!

Nakon što popunite potrebne podatke, poslat ćemo na vaš email informacije za uplatu i sve potrebne upute za korištenje ove usluge!

Skijaške ozljede i prevencija

Skijaška je sezona počela. Koliko je važno na skijanje krenuti sa dobrom opremom, jednako je važno pripremiti svoje zglobove, mišiće i ligamente, kako bi spriječili sve ozljede koje možete očekivati pri aktivnom skijanju. Zato je posebno bitno da se upoznate s nekim bitnim činjenicama o skijanju i ozljedama koje Vam pri tom (ako niste dobro pripremljeni) prijete.
Jedna od najvažnijih stvari vezanih za prevenciju skijaških ozljeda je dobra mobilizacija zglobova (posebno zdjelice) te balans i snaga mišića.
Najčešće ozljede vezane su za:
Koljeno
Najčešće skijaške ozljede pogađaju upravo koljena jer su ona najviše opterećena. Povrijeđeni ili razbijeni meniskus i ozljede ligamenata najviše se događaju prilikom padova. Zato je izuzetno važno korigirati loš posturalni obrazac jer pogrešna linija držanja tijela itekako utječe na koljena zbog neravnomjerno i pogrešno raspoređenog opterećenja, pogotovo tijekom skijanja.
Loše držanje, slabi kvadricepsi i oslabljeni ligamenti osnovni su krivci za mnogobrojne probleme s koljenima.
Gležanj
Najčešća ozljeda gležnja za vrijeme skijanja je uganuće. Događa se najviše kada vozite slalom i „zakačite vrata“, kao i kad vam se na putu nađu razne nepravilnosti na snijegu.
Važno je zato, dobro naučiti koji je ispravan položaj stopala kod normalnog hoda, a onda i tijekom skijanja, korigirati obrazac hoda i postići maksimalnu snagu i čvrstoću ligamenata gležnja kroz trening balansa i propriocepcije.
Ramena
Najčešće ozljede ramena događaju se pri padovima zbog nedovoljno jakih ligamenata ramena, kao i zbog neravnomjerne snage mišića leđa, rotatora ramena i prsnih mišića.
Važno je prije odlaska na skijanje posvetiti se, između ostalog i jačanju rotatorne manžete ramena, jačanju leđnih mišića i snazi trupa.
Leđa
Vrlo često se tijekom skijanja događaju epizode poput lumboishialgije, zakočenog vrata, ukočenih križa, bolova u prnom dijelu kralježnice…
Posljedica je to sjedalačkog načina života tijekom čitave godine, a onda naglog "uskakanja" u inntenzivnu aktivnost bez prethodne pripreme.
Prije svega potrebno je ojačati središnji dio tijela, mobilizirati zdjelicu i zdjelične ligamente, izjednačiti snagu kvadricepsa i hamstringsa te dobiti fleksibilnost stražnjih loža, kako bi se tijekom skijanja održavao balans i pravilno držanje, čega nema bez čvrste muskulature i mobilne zdjelice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga...

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Naši savjeti
petar.jurina

Sindrom gornjeg torakalnog otvora

Sindrom gornjeg torakalnog otvora je vrlo ozbiljan problem koji se javlja zbog pritiska prvog rebra, ključne kosti te vratnih mišića (mm. scaleni) na splet živaca

Pročitajte »

Rehabilitacija tenisača

Tenis je sport u kojem su koordinacija, mobilnost i pravovremena reakcija iznimno važni (ali, zar nije tako u svakom sportu). Zato je važno da tijelo

Pročitajte »

Uzrok boli u koljenu

Bol u koljenu rijetko nastaje zbog problema u samom koljenu. Pravi uzrok bolnog koljena najčešće je u krivom položaju stopala ili kuka. Zato je prvenstveno

Pročitajte »