VERTEBRA Online trening

VERTEBRA Online trening originalna je usluga koja vam pruža mogućnost da vježbate uz našu podršku gdje god se nalazili. Putem ove usluge dostupni su vam naši individualni programi i vježbe koje provodimo i u našem centru s našim klijentima. 

Svi programi su u potpunosti individualizirani i pripremaju se tek nakon  inicijalne dijagnostike.

Sve vježbe se šalju na vaš email u video formatu sa točnim rasporedom po danima uz dodatne upute.

Bilo kada i bilo gdje

Personalizirani program

VIDEO vježbe

Podrška i komunikacija

Mjesečni ONLINE program treninga = 500 HRK

Namijenjeno djeci, sportašima i rekreativcima!

Popuni podatke i započni!

Nakon što popunite potrebne podatke, poslat ćemo na vaš email informacije za uplatu i sve potrebne upute za korištenje ove usluge!

Nestabilnost gležnja kod sportaša

Dijagnoza "nestabilnog gležnja" može se utvrditi kod djece ili odraslih sportaša, kada se opetovano događa iskretanje na vanjski dio stopala.
Nakon nekoliko takvih situacija, vanjski (lateralni) ligamenti gležnja postaju sve slabiji i ne uspijevaju više držati gležanj na mjestu.
Tipični znakovi kronično nestabilnog gležnja su:
– često iskretanje gležnja, posebice lateralnim dijelom, pri hodu po neravnoj površini ili tijekom bavljenja sportom (iako se vrlo često događa da se gležanj iskrene i na potpuno ravnoj površini ili čak pri stajanju) – konstantna nelagoda i česte otekline koje prolaze jako sporo i ne u potpunosti – bol i napetost u gležnju i prednjem dijelu stopala – osjećaj nestabilnosti u gležnju pri čemu se javlja strah od ponovnog iskretanja što dodatno pojačava problem.
Takvi problemi događaju se, najčešće, zbog nikakve ili neadekvatno odrađene rehabilitacije nakon prvog istegnuća ligamenata ili iščašenja gležnja. Jako je važno rehabilsitaciju odraditi kvalitetno (bez longeta ili ortoza koje dodatno smanjuju cirkulaciju krvi i limfe u području gležnja, što uzrokuje dodatno slabljenje ligamenata i muskulature u tom dijelu)
Rehabilitacija se svodi na početno rješavanje problema otekline koja je prisutna, u svrhu smanjenja pritiska na strukture gležnja (specifična drenaža, ultrazvuk, led), smanjenje akutne boli (elektroterapija), a najveći dio rehabilitacije odlazi na jačanje ligamenata i mišića potkoljenice i stopala te na vježbe balansa i propriocepcije. Važno je ovdje naglasiti, kako se ne smije zanemarivati niti jedno istegnuće ili iščašenje gležnja jer, osim što dovodi do instabiliteta i ponavljanja iste ozljede, dovodi i do velikih posturalnih promjena i problema zbog nepravilnog hoda, trčanja… Tako da na kraju, zbog malog nerješenog problema, nastaje gomila velikih i trajnih. I, nije mali broj djece i odraslih kod kojih se ovakve ozljede zanemaruju i rješavaju elastičnim zavojima i mirovanjem, što nikako nije dobro.
Pravilna rehabilitacija već nakon prve ozljede te konstantno jačanje muskulature, trening balansa i propriocepcije temelj su za uspješan nastavak sportske (profesionalne ili amaterske) karijere. Patricija Šimić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga...

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Naši savjeti
petar.jurina

Sindrom gornjeg torakalnog otvora

Sindrom gornjeg torakalnog otvora je vrlo ozbiljan problem koji se javlja zbog pritiska prvog rebra, ključne kosti te vratnih mišića (mm. scaleni) na splet živaca

Pročitajte »

Rehabilitacija tenisača

Tenis je sport u kojem su koordinacija, mobilnost i pravovremena reakcija iznimno važni (ali, zar nije tako u svakom sportu). Zato je važno da tijelo

Pročitajte »

Uzrok boli u koljenu

Bol u koljenu rijetko nastaje zbog problema u samom koljenu. Pravi uzrok bolnog koljena najčešće je u krivom položaju stopala ili kuka. Zato je prvenstveno

Pročitajte »