VERTEBRA Online trening

VERTEBRA Online trening originalna je usluga koja vam pruža mogućnost da vježbate uz našu podršku gdje god se nalazili. Putem ove usluge dostupni su vam naši individualni programi i vježbe koje provodimo i u našem centru s našim klijentima. 

Svi programi su u potpunosti individualizirani i pripremaju se tek nakon  inicijalne dijagnostike.

Sve vježbe se šalju na vaš email u video formatu sa točnim rasporedom po danima uz dodatne upute.

Bilo kada i bilo gdje

Personalizirani program

VIDEO vježbe

Podrška i komunikacija

Mjesečni ONLINE program treninga = 500 HRK

Namijenjeno djeci, sportašima i rekreativcima!

Popuni podatke i započni!

Nakon što popunite potrebne podatke, poslat ćemo na vaš email informacije za uplatu i sve potrebne upute za korištenje ove usluge!

Vrtoglavica i gubitak ravnoteže

Vrtoglavice se u početku manifestiraju kao povremene omaglice, koje su relativno podnošljive. No, ako se na vrijeme ne krene s pravilnom terapijom rješavanja istih, problem se pojačava i dovodi do ozbiljnih vrtoglavica.
Uzroci vrtoglavica su razni… od bolesti i infekcija srednjeg uha, trauma glave, dugotrajnog uzimanja pojedinih lijekova, migrena…
No, mi ćemo se zadržati na najčešćem uzroku, a to je loš položaj glave i vrata koji sa sobom nosi brojne posljedice, od kojih je jedna i vrtoglavica.
Dugotrajno sjedenje, nakon nekog vremena, dovodi do popuštanja mišića leđa, ramena i vrata, a onda i do sve lošijeg položaja glave što uzrokuje bolnu napetost u jednom dijelu vratnih i ramenih mišića.
Loš položaj glave dovodi i do stvaranja "grbe" na sedmom vratnom kralješku, te utječe na usporavanje cirkulacije krvi i kisika u tom dijelu leđne moždine.
A, smanjen dotok kisika do malog mozga uzrokuje omaglice, vrtoglavice, pa i gubitak ravnoteže u kasnijim fazama (znate ono kad vas "nosi" po ulici, kao da ste popili tko zna koju količinu alkohola 🙁 )
Kako riješiti ovaj zaista iznimno neugodan problem?
Naravno da je rješenje u jačanju muskulature leđa, ramena i vrata… ali, ne sada odmah.
Vježbe istezanja, mahanja i cirkuliranja glavom ili pak statičke vježbe za vrat NE DOLAZE U OBZIR –
napravit ćete puno više štete, bez imalo koristi.
Prvo i osnovno što treba napraviti je popustiti mišićnu napetost i omogućiti pravilan protok krvi i kisika kroz taj dio leđne moždine.
Za to je potrebno upotrijebiti posebno programiranu masažu leđa i vrata kao i manipulacijske tehnike koje će osloboditi cirkulacijski put kroz vratni dio kralježnice.
Tek nakon što smo ponovno uspostavili normalan protok krvi i kisika, možemo pristupiti korekciji položaja glave, ramena, leđa, zdjelice… (bez korekcije krivih položaja, nema pravilnog jačanja mišića).
Nakon što ste naučili razliku između vašeg trenutnog držanja svih nabrojanih dijelova tijela i držanja kakvo bi trebalo biti, pristupamo jačanju svih mišićnih struktura, ali u pravilnom, korigiranom položaju.
Nemojte se zavaravati da je svejedno kako vježbate… NIJE… naporno vježbanje i jačanje muskulature ima smisla i daje prave rezultate samo ako se radi u posturalno ISPRAVNOM položaju.
Ali, važno je naglasiti da nikakvo vježbanje kod vrtoglavica ne daje rezultate dok nije pripremljen teren za to. Zato se uspjeh može postići samo pravilnim redoslijedom terapijskih i rehabilitacijskih aktivnosti.
Znate onu : Dobra priprema je pola posla 🙂

Sviđa ti se članak? Podijeli ga...

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Naši savjeti
petar.jurina

Sindrom gornjeg torakalnog otvora

Sindrom gornjeg torakalnog otvora je vrlo ozbiljan problem koji se javlja zbog pritiska prvog rebra, ključne kosti te vratnih mišića (mm. scaleni) na splet živaca

Pročitajte »

Rehabilitacija tenisača

Tenis je sport u kojem su koordinacija, mobilnost i pravovremena reakcija iznimno važni (ali, zar nije tako u svakom sportu). Zato je važno da tijelo

Pročitajte »

Uzrok boli u koljenu

Bol u koljenu rijetko nastaje zbog problema u samom koljenu. Pravi uzrok bolnog koljena najčešće je u krivom položaju stopala ili kuka. Zato je prvenstveno

Pročitajte »