VERTEBRA Online trening

VERTEBRA Online trening originalna je usluga koja vam pruža mogućnost da vježbate uz našu podršku gdje god se nalazili. Putem ove usluge dostupni su vam naši individualni programi i vježbe koje provodimo i u našem centru s našim klijentima. 

Svi programi su u potpunosti individualizirani i pripremaju se tek nakon  inicijalne dijagnostike.

Sve vježbe se šalju na vaš email u video formatu sa točnim rasporedom po danima uz dodatne upute.

Bilo kada i bilo gdje

Personalizirani program

VIDEO vježbe

Podrška i komunikacija

Mjesečni ONLINE program treninga = 500 HRK

Namijenjeno djeci, sportašima i rekreativcima!

Popuni podatke i započni!

Nakon što popunite potrebne podatke, poslat ćemo na vaš email informacije za uplatu i sve potrebne upute za korištenje ove usluge!

Sindrom gornjeg torakalnog otvora

Sindrom gornjeg torakalnog otvora je vrlo ozbiljan problem koji se javlja zbog pritiska prvog rebra, ključne kosti te vratnih mišića (mm. scaleni) na splet živaca i krvnih žila koje tim dijelom prolaze u ruku.

Navadeni sindrom manifestira se kao bol, utrnulost i slabost ramena i ruke, a sve zbog pritiska koji često stvaraju napeti vratni mišići ili kod podizanja ruke iznad glave, kada dodatni pritisak na krvne žile i živce stvaraju prvo rebro i ključna kost.

Loša postura također je vrlo često uzrok nastajanja sindroma gornjeg torakalnog otvora.

Naime, kod loše posture, vrlo je čest položaj ramena u prednjoj rotaciji, kod koje dolazi do skraćivanja prsne muskulature posebno pectoralis minora, koji onda također vrši pritisak na plexus brahijalis te arteriju i venu subklaviju.

Ciljana i pomno odrađena dijagnostika može potvrditi da se radi baš o ovom, a ne nekom sličnom sindromu.

Po potvrđenoj dijagnozi, pristupa se rehabilitaciji koja se prvenstveno odnosi na opuštanje vratne i prsne muskulature te korekciju položaja ramena i općenito posture.

U prvoj fazi pristupa se aparaturnim i manualnim tehnikama kako bi se smanjio pritisak na sporni dio, a zatim vježbama koje služe istezanju i korekciji položaja vratnog, ramenog i torakalnog područja.

Bez korekcije posture teško se može riješiti bilo koji bolni sindrom vezan uz lokomotorni sustav, pa tako i ovaj.

Kao i kod svega – tablete nisu rješenje, ali korekcija, jačanje i posturalne promjene – jesu.

Kvalitetna rehabilitacija traje malo više od par dana, ali onda možete biti sigurni da ste zaista riješili uzrok problema.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga...

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Naši savjeti
petar.jurina

Sindrom gornjeg torakalnog otvora

Sindrom gornjeg torakalnog otvora je vrlo ozbiljan problem koji se javlja zbog pritiska prvog rebra, ključne kosti te vratnih mišića (mm. scaleni) na splet živaca

Pročitajte »

Rehabilitacija tenisača

Tenis je sport u kojem su koordinacija, mobilnost i pravovremena reakcija iznimno važni (ali, zar nije tako u svakom sportu). Zato je važno da tijelo

Pročitajte »

Uzrok boli u koljenu

Bol u koljenu rijetko nastaje zbog problema u samom koljenu. Pravi uzrok bolnog koljena najčešće je u krivom položaju stopala ili kuka. Zato je prvenstveno

Pročitajte »